Kiki

Gecertificeerde VVE Kiki opvang.

Sinds 2016 zijn we een gecertificeerde VVE Kiki opvang. Treintje100 is dus meer dan zomaar een opvangadres! Wij dragen bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Kwaliteit, passie en persoonlijke ontwikkeling zijn de kernwoorden. ‘Kiki, ontwikkelingsstimulering voor elk kind’ is het door NJI erkende stimuleringsprogramma.

Wie is Kiki?

Kiki is onze GROTE knuffelbeer en onze allerliefste vriend die bij Treintje100 woont. Kiki reist graag met ons mee en samen beleven de kinderen allerlei avonturen. Met behulp van beer Kiki bieden wij activiteiten aan die bij een kind vier ontwikkelingsgebieden stimuleert:

Motoriek

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Spraak & Taal

Rekenprikkels

Om kinderen optimaal te laten (op)bloeien, is het belangrijk dat wij ook zelf blijven groeien. En gemotiveerd zijn om kinderen de ondersteuning te kunnen bieden die zij nodig hebben om zonder achterstand op school te kunnen starten. Met beer Kiki helpen wij de kinderen graag met hun ontwikkeling en willen ze de gelegenheid en ruimte geven, om spelenderwijs hun creativiteit en fantasie te ontdekken.
Dit komt hun emotionele ontwikkeling ten goede en zo kan je ook de talenten van de kinderen herkennen en stimuleren.
Zo werken wij ook met dagritmekaarten. Dit is een hulpmiddel waarmee we meer structuur aanbrengen in de dag.

‘’Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’

Eén van de unieke uitspraken van Pipi Langkous. Dit is ook onze motto en willen kinderen dat meegeven in hun ontwikkeling.